Άγιος Νικήτας

Άγιος Νικήτας

Άγιος Νικήτας

Το χωριό του Αγίου Νικήτα, είναι χτισμένο αμφιθεατρικά στο μυχό μικρού όρμου των βορειοδυτικών ακτών του νησιού 12 χιλιόμετρα από τη πόλη της Λευκάδας και έχει πληθυσμό 100 κατοίκους.
Φημισμένος παραθαλάσσιος οικισμός, ο Άγιος Νικήτας γοητεύει τους ταξιδιώτες με το παραδοσιακό χρώμα και τον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα του.
Εδώ μπορείτε να απολαύσετε το φυσικό περιβάλλον. Τα πεύκα οι ελιές και τα κυπαρίσσια συνυπάρχουν με τη λευκή άμμο της παραλίας και το απέραντο γαλάζιο του Ιονίου.
Τα γαλαζοπράσινα νερά στην παραλία του οικισμού και στις κοντινές ακρογιαλιές, τα Πευκούλια και τον Μύλο, γοητεύουν τον επισκέπτη. Μάλιστα, η περιοχή του Μύλου με την υπέροχη αμμουδερή παραλία προσφέρει μαγευτική θέα στο Ιόνιο και ένα μοναδικό ηλιοβασίλεμα.
Ο Άγιος Νικήτας έχει εξελιχθεί σε ένα από τα πλέον δημοφιλή παραθεριστικά θέρετρα του νησιού.
Αν και προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία από εστιατόρια, ταβέρνες, καφετέριες, μπαρ και καταστήματα, διατηρεί την παραδοσιακή αισθητική του και οι επισκέπτες θα απολαύσουν σίγουρα μια ιδιαίτερα φιλόξενη και φιλική ατμόσφαιρα.
Από εδώ μπορείτε να επισκεφθείτε εύκολα μερικές από τις πιο όμορφες παραλίες του κόσμου που βρίσκονται στη Λευκάδα: το Κάθισμα, τους Εγκρεμνούς και το Πόρτο Κατσίκι.

Αποστάσεις από τον Άγιο Νικήτα στις τοπικές παραλίες:
Μύλος: 700 m
Πευκούλια: 1 Km
Κάθισμα: 4,5 Km
Εγκρεμνοί: 25 km
Πόρτο Κατσίκι: 31 Km

Share this...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone